Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Via Adriatica Trail – prvi long distance trail u Hrvatskoj!

Od Istre do Dubrovnika u duljini od 1100 km, Via Adriatica je jedinstveni pješački put koji spaja prirodne i kulturne specifičnosti jadranskog podneblja. 

Što je Via Adriatica?

Ovu stazu, na kojoj se nalazi 14 planina, 12 rijeka, 2 jezera, ​18 zaštićenih područja, 7 županija, 52 općine, “povezali” su članovi PD AktivNatura.

Nakon mnogobrojnih druženja u prirodi koje su kao članovi Pustolovno ekološke udruge AktivNatura proveli pješačeći, planinareći, na biciklima ili u kajacima, na jednom od takvih izleta rodila se ideja o planinarskom putu duž jadranske obale.

Stazom su željeli (i uspjeli!) povezati brojne prirodne ljepote, pogled koji se pruža sa planinskih vrhunaca na jadransku obalu i otoke, povijesnu i kulturnu baštinu, u jedinstven doživljaj.

PD AKTIVNATURA

Kako izgleda staza?

Staza je zamišljena kao ravna linija koja povezuje atraktivne planinarske lokacije duž jadranske obale. U naravi, staza je kombinacija postojećih označenih planinarskih putova, šumskih cesta, poljskih puteva te nešto lokalnih cesta s neznatnim prometom.

Ekipa iz PD AktivNatura nastojala je izbjegavati veća naseljena mjesta kako bi putnik proveo što je više moguće vremena u prirodi, a staza istovremeno pruža i mnoge opcije za posjet zanimljivostima uz stazu koji su udaljeni od najviše par sati pa do samo nekoliko minuta hoda.

Staza je podijeljena u 13 etapa, čije duljine variraju od 58 do 110 kilometara, a ukupna visinska razlika je čak 41000 m! Da steknete bolji uvid u to kako staza izgleda, kliknite ovdje, preuzmite GPS trag staze i istražujte!

Tko stoji iza projekta?

Pokretač ideje je Srećko Vukov, ‘motor’ i ‘idejni vođa’ Pustolovno ekološke udruge Aktivnatura. No, bez članova Aktivnature uvijek spremnih na izazove, projekt ne bi bio moguć!

AktivNatura broji gotovo 100 članova, a na projektu Via Adriatica Trail surađuju s članovima lokalnih planinarskih društava koja djeluju na područjima kojima staza prolazi te pojedincima volonterima, zaljubljenicima u prirodu, koji su oduševljeni idejom Via Adriatice.

RANKO I DANIEL

Stazu Via Adriatica ovog proljeća proći će Daniel i Ranko, u sklopu velike akcije 1100 kilometara za 1100 terapija, kojom nastoje prikupiti sredstva za rad udruge Brački pupoljci, koja pruža besplatne terapije djeci s teškoćama. Podržite ih na njihovom putu, podržite rad udruge djece s teškoćama u razvoju! Evo kako.

HR 47 236 0000 1502 8819 25

POSEBAN RAČUN ZA UPLATU DONACIJA

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: