Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Etapa #4 | Roditelji osnivaju svoju udrugu

Daniel i Ranko završili su četvrtu od ukupno 13 etapa Via Adriatica rute, u sklopu humanitarne akcije kojom prikupljaju sredstva za terapije djece s teškoćama pa smo odlučili paralelno s njihovim etapama, predstaviti i etape koje prolaze roditelji ove djece, kao i sve što je prošla udruga Brački pupoljci u svojih 10 godina rada. U četvrtoj etapi bračke priče o pružanju bolje skrbi djeci s teškoćama dolazi do udruživanja roditelja u udrugu Brački pupoljci.

Kako bi zadovoljile potrebe obitelji i djece s teškoćama u razvoju, sami roditelji su osnovali udrugu s ciljem pružanja socijalne i stručne podrške djeci, ali i jedni drugima.

Zahvaljujući udruzi, brački roditelji djece s teškoćama više nisu sami u svojoj borbi sa sustavom, u borbi za bolju skrb za svoje dijete. Udruga roditelja djece s teškoćama u razvoju Brački pupoljci nastaje s ciljem da potrebitoj djeci omogući terapije, da im omogući školovanje na rodnom otoku, da im stvori mrežu podrške u svim segmentima društva.

Upravo se socijalna podrška odnosi na dobru suradnju svih sudionika u životu i okolini djeteta pa tako o njoj možemo govoriti kao o dostupnosti izvora u okolini koji djeci s teškoćama pružaju podršku u svakodnevnom životu i u njegovim kriznim situacijama, a sve kako bi se osigurali optimalni uvjeti i kako bi  pridonijeli dobrobiti djeteta i obitelji u cjelini. Što bi ona sve obuhvaćala? Socijalna podrška, osim one materijalne i fizičke pomoći, osigurava i emocionalnu i psihološku pomoć, osigurava i dijeljenje resursa i informacija, ali i rad na destigmatizaciji teškoća i poticanju uključenosti ove djece u društvo.

Na svemu ovome, već više od 10 godina, aktivno radi udruga Brački pupoljci. Udruga organizira roditeljima u potpunosti besplatne individualne i grupne terapije ukupno šest terapeuta (logoped, edukacijski rehabilitator, fizioterapeut, senzorni terapeut psiholog i učiteljica), potom senzornu integraciju i druge programe za djecu, a roditeljima pruža savjetodavnu i psihološku podršku. Programi udruge doprinose rehabilitaciji, osposobljavanju i pripremi djece s raznim teškoćama za aktivno sudjelovanje u društvu. Zbog specifičnosti života na otoku i udaljenosti specijaliziranih ustanova, cilj udruge je osigurati, uz nužne terapije i pomoć pri integraciji u redovne vrtiće i škole, i podršku odgojno obrazovnim djelatnicima i pomoćnicima u nastavi, te svima koji rade s njihovim članovima.

Brački pupoljci osiguravaju djeci ono što bi im kroz socijalne usluge zapravo trebala osigurati država.

Ukoliko ste i vi roditelj djeteta s teškoćama, obratite se udruzi Brački pupoljci, da vas uputi u načine na koje možete pomoći svom djetetu!

Ukoliko želite podržati roditelje djece s teškoćama, sponzorirajte Danielove i Rankove kilometre jer svaki prijeđeni kilometar znači jedan sat terapije! Evo kako sponzorirati kilometre i terapije.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: