Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Etapa #8 | Uspostavljanje suradnje i partnerskih odnosa

Daniel i Ranko završili su osmu od ukupno 13 etapa Via Adriatica rute, u sklopu humanitarne akcije kojom prikupljaju sredstva za terapije djece s teškoćama pa smo odlučili paralelno s njihovim etapama, predstaviti i etape koje prolaze roditelji ove djece, kao i sve što je prošla udruga Brački pupoljci u svojih 10 godina rada. U osmoj etapi bračke priče o pružanju bolje skrbi djeci s teškoćama, roditelji počinju uspostavljati suradnju s organizacijama civilnog društa, institucijama i medijima.

Brački pupoljci kroz projekte ubrzo razvijaju partnerstvo s organizacijama javnoga sektora – Splitsko dalmatinskom županijom, turističkim zajednicama, osnovnim školama i lokalnim samoupravama. Otočke škole i vrtići podižu svijest o udruzi i djeci s teškoćama. Rezultat ove dobre suradnje je osviještenost u pomoći potrebitima, a kroz različite humanitarne akcije uključili su se mnogi brački vrtići i škole, osnovne i srednje otoka Brača.

Općine i grad Supetar sve češće financiraju rad udruge, opremanje senzorne sobe, rad terapeuta…

Uz pomoć psihologinje uspostavlja se i kvalitetna suradnja s Centrom za socijalnu skrb i u mogućnosti su posvetiti se i djeci iz socijalno ugroženih obitelji. U organizaciji Centra za socijalnu skrb- Brač, zamjenica i savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom sudjelovale su na sastanku svih čelnika lokalne samouprave, ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja, i predstavnika udruge. Na sastanku su izneseni glavni problemi sa kojima se suočavaju obitelji djece s teškoćama – nedostatan broj stručnjaka za rad sa djecom s teškoćama i nedovoljna suradnja različitih dionika u procesu podrške ranom razvoju djeteta, te su se razmatrale mogućnosti osiguravanja konkretne potpore uključivanju djece s teškoćama u predškolske ustanove.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu, Centar za rehabilitaciju Zagreb, Zlatna Punta, Ured Aktive Brač i Udruga “Brački pupoljci” udružili su svoje resurse u pokušaju stvaranja Centra za logopede na našem otoku, s osnovnim ciljem pružanja stručne pomoći našoj bračkoj djeci.

Brački pupoljci surađuju i s različitim lokalnim organizacijama civilnoga društva, posebice otočkim Crvenim križem Brač koji je kroz proteklih 10 godina rada udruge nebrojeno puta bio glavni zagovornik i podržavatelj njenog rada. 

Mediji (radio Split, radio Brač, Slobodna Dalmacija, Brač Online….) prate i podržavaju njihova nastojanja.  

Zajedničkim snagama, kroz projekte i dobru suradnju s bračkim općinama, institucijama i angažiranim pojedincima, pružaju bračkoj djeci s poteškoćama u razvoju, bezbrižnije i kvalitetnije djetinjstvo, već više od 10 godina.

Ukoliko ste i vi roditelj djeteta s teškoćama, obratite se udruzi Brački pupoljci, da vas uputi u načine na koje možete pomoći svom djetetu!

Ukoliko želite podržati roditelje djece s teškoćama, sponzorirajte Danielove i Rankove kilometre jer svaki prijeđeni kilometar znači jedan sat terapije! Evo kako sponzorirati kilometre i terapije.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: