Design a site like this with WordPress.com
Započnite

Etapa #12 | Udruga traži ugovaranje socijalnih usluga

Daniel i Ranko završili su dvanaesetu od ukupno 13 etapa Via Adriatica rute, u sklopu humanitarne akcije kojom prikupljaju sredstva za terapije djece s teškoćama pa smo odlučili paralelno s njihovim etapama, predstaviti i etape koje prolaze roditelji ove djece, kao i sve što je prošla udruga Brački pupoljci u svojih 10 godina rada. U dvanaestoj etapi bračke priče o pružanju bolje skrbi djeci s teškoćama, udruga traži ugovaranje socijalnih usluga!

Bližimo se kraju naše akcije, i kraju etapa koje prolaze roditelji djece s teškoćama, a skupa s njima i udruga Brački pupoljci. Cijelo ovo vrijeme, posljednih 10 godina djelovanja ove udruge, udruga nastoji na otoku pružiti usluge koje su nužne djeci s teškoćama u razvoju. Čini to na različite načine – volontiranjem, zapošljavanjem stručnjaka, zagovaranjem, informiranjem, pisanjem i provedbom projekata i tako dalje. Ali, cijelo to vrijeme, udrugu i dalje čine roditelji volonteri, koji su se okupili i umrežili da bi pomogli svojoj djeci, koji imaju mnogo svojih briga, koji nisu ni konzultanti ni socijalni radnici, već na prvom mjestu – zabrinuti roditelji.

I čitavo ovo vrijeme – neumorni borci. No, vrijeme je da sustav preuzme svoj dio tereta. Udruga, ne videći drugog načina da uključi državne institucije u pružanje potrebnih usluga djeci na otoku, kontinuirano traži ugovaranje socijalnih usluga, priprema svu potrebnu dokumentaciju, međutim svaki put je odbijena od strane države uz obrazloženje da sredstava nema. Posljednje tri godine, svaki zahtjev da se udruzi dodijele sredstva za zapošljavanje stručnog kadra na otoku, da pruža djeci terapije i druge nužne socijalne usluge, biva odbijen uz opravdanje da država jednostavno nema dovoljno sredstava.

I zato, samo zahvaljujući ogromnoj podršci otočana i brojnih drugih pojedinaca, tvrtki i općina, Brački pupoljci uspjevaju i dalje pružati godišnje preko 3000 sati terapija bračkoj djeci s teškoćama. Uspjet će i ove godine, zahvaljujući preko 500 donatora koji su samo u sklopu ove akcije donirali više od 120.000,00 HRK, financirajući tako preko 1200 terapija.

Ali, do kad? Kad će država napokon decentralizirati socijalne usluge i pobrinuti se za one kojima je pomoć potrebna, bez obzira gdje živjeli?

Ukoliko ste i vi roditelj djeteta s teškoćama, obratite se udruzi Brački pupoljci, da vas uputi u načine na koje možete pomoći svom djetetu!

Ukoliko želite podržati roditelje djece s teškoćama, sponzorirajte Danielove i Rankove kilometre jer svaki prijeđeni kilometar znači jedan sat terapije! Evo kako sponzorirati kilometre i terapije.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: